6 april, 2017

BIOSTEEL

 

 

 

 

 

 

 

 

Biosteel® – The sports nutrition brand

Biosteels filosofi

Förstklassiga råvaror, ärlighet samt en ren och funktionell produkt är de värdegrunder som Biosteel® föddes genom.

Dessa är de värdegrunder som fortsätter att driva vår outtröttliga entusiasm till att förse omklädningsrum och hushåll över hela världen med kosttillskott av högsta klass och kvalitet. Vår förhoppning är att vi uppmuntrar folk att leva en aktiv livsstil genom våra produkter.

Inriktningen
Biosteel® leder vågen av hälsosamma sportdrycker på marknaden. Vi pratar inte bara om dryck som är ”bra för dig” utan snarare om en som revolutionerar inom sitt område.

Biosteel´s sportdryck förser dig med electrolyter för att din vätskebalans skall förbli optimal och energin bibehållas. Biosteel High Performance Sports Mix reducerar tröttheten både mentalt och i musklerna. Allt detta utan socker, koffein eller andra stimulanter.

Den rosa drycken innehåller inga konstgjorda färgämnen eller smaker. Biosteel´s sportdryck saknar motstycke på marknaden och höjer stolt ribban för konsumenters krav på en ren produkt. Men, det slutar inte där – Biosteel® bryter också ny mark för proteintillskott och snacks.

Varför skapades Biosteel?
Skapades Utifrån Ett Behov

Olikt många andra produkter, skapades inte Biosteel® från de vanliga affärsprinciperna med sälj, kostnader och vinst, utan snarare för att det fanns ett stort behov av funktionella förstklassiga produkter. När Matt Nichol (erkänd fystränare bland elitidrottare) såg sina adepter konsumera produkter fulla med stimulanter som socker och koffein, innan och under aktivitet, förstod han att det måste finnas ett bättre sätt att förse kroppen med energi. Han använde sina utbildningar inom kinesiologi och produktutveckling och tog saken i egna händer.

Fokus lades på att göra en sportdryck, innehållande enbart högkvalitativa ingredienser, utan stimulanter, konserveringsmedel och som var optimal för vätskebalansen och återhämtning. Efter oändliga timmars analyserande av hans idrottares behov kunde Matt Nichol presentera en rosa (färgen kommer av rödbets-extrakt) dryck som var fri från socker, koffein och konserveringsmedel. När Matt Nichols atleter, som han tränade under försäsongen, sedan gick tillbaka till sina respektive lag började de prata vitt och brett om den rosa drycken. Dessa samtal startade en efterfrågan bland professionella idrottare, personliga tränare, fitnessexperter och dietister. Eftersom produkten egentligen aldrig var tänkt att säljas till allmänheten skaffade Matt Nichol likasinnade affärspartners och tillsammans började de produktionen.

Utifrån detta föddes Biosteel! Ända sedan starten har Biosteel använt sig av principerna bakom den rosa drycken för att skapa en serie av protein och bars gjorda av kvalitativa råvaror som skall passa högpresterande atleter och sportentusiaster.

Idag är Biostee®l ett av de största namnen i omklädningsrum och hushåll över stora delar av världen.

Med support från flera toppidrottsmän/kvinnor (Andrew Wiggins – Minnesota Timberwolves, Brooke Henderson – Golf, Connor McDavid – Edmonton Oilers, Ezekiel Elliot & Sean Lee- Dallas Cowboys, Marcus Stroman – Toronto Blue Jays, Tyler Seguin – Dallas Stars) samt blivit den officiella sportdrycken hos NBA-laget Toronto Raptors, ser Biosteel® fram emot att bli konsumenters naturliga val bland sportdrycker.

Dopingtestat
Om inte dina produkter är certifierat av NSF eller ”Informed-Choice” så bör du inte lita på dem.
De flesta tillverkare av kosttillskott som används av idrottsmän/kvinnor säger det ena och det andra som sina produkter men hur många kan egentligen backa up informationen?

Idag finns relativt lite regler för kosttillskott
Många tillverkare sysslar med ”falsk etikettering” där man påstår att deras produkt innehåller saker som inte ens finns i. Det finns också fall där man utelämnat ingredienser som faktiskt finns i förpackningen. Varför tror du själv att några elitidrottsutövare åker fast för doping genom kosttillskott varje år?
Ibland förekommer till och med att företag, utan onda intentioner, skickar ut farliga substanser i sina produkter. Detta helt utan deras vetskap. Vid användandet av billiga/lågkvalitativa råvaror kan deras produkter utsättas för ”cross-contamination” (blandning) med förbjudna substanser.
Om du är en elitidrottsutövare som dopingtestas så är valet enkelt. Du skall absolut välja produkter som är klassade som helt fria från farliga substanser, testade av en oberoende tredjepartskälla (företag som testar produkter av detta slag) och som använder ISO 170025 och/eller NSF/ANSI-standard 173 samt har en historia av ett framgångsrikt samarbete med olika idrottsförbund.

NSF-certifiering
I över 65 år har NSF tillhandahållit, tredjehands-certifiering för mat, vatten och andra livsmedel. NSF-certifieringen för sport används av de stora professionella ligorna såsom NFL, MLB, LPGA, PGA, NHL och CCES för att se till att de tillskott utövarna intar, är fria från alla förbjudna substanser.

NSF är med och godkänner råvaror, formulerar innehållsförteckningar samt genomför rigorösa tester av slutgiltiga produkter. NSF är med genom varje steg av produktionen av många kosttillskott för att se till att de är säkra och innehåller exakt det som står på förpackningen. http://www.nsf.org/

Informed-Choice och dess arbete
År 2007 startade, HFL Sport Science, det så kallade Informed Choice-programmet. Detta program är en av världens största oberoende 3:e-partslaboratorier som sysslar med dopingkontroller.
HFL har gjort dopingkontroller sedan 1963.
Informed Choice söker förbjudna substanser i tillskott som man sedan certifierar enligt WADA/IOC (Internationella Olympiska Kommitén).

När tillskotten och dess tillverkare får HFL:s godkännande vet man att tillverkningen och slutprodukten är av högsta kvalitet och helt fri från förbjudna substanser och stimulanter.
Allt testande av Informed-Choice-produkter görs på HFL:s laboratorier som är ett ISO-certifierat (17025) laboratorium.
ISO 17025 standard garanterar att om man hittar substanser som avviker från HFL:s lista identifieras dessa direkt och klassas som ”positiva”.

Hockeyswe™
Hockeyswe™ är officiell återförsäljare av Biosteel´s produkter i Sverige.

Vårt kontor och lager finns i Ängelholm, Skåne där vi troligtvis har det mest kompletta sortimentet av Biosteel produkter på den Svenska marknaden. Vi förser idag utövare inom sporter som Hockey, Tennis, Golf, Innebandy, Golf, Crossfit, Styrketräning, Motorcross, Fotboll, Friidrott och Basket.

Snabba leveranser och bra kundservice är vårt signum, vilket har gjort att Biosteel Sport Sverige snabbt blivit det naturliga valet för kunder som vill beställa Biosteel® produkter.

Vår resa med Biosteel´s hälsosamma sportdryck #drinkthepink och kosttillskott har bara börjat i Sverige, vi tror att den Svenska marknaden ganska snabbt inser fördelarna med dessa rena och transparenta produkter som redan revolutionerat ligor som NHL, NBA, NFL samt golftourerna PGA och LPGA.

Är ni intresserade av att veta mer kring Biosteel® sortimentet, kontakta oss för vidare information!

cropped-Drink-the-pink.png